Almere lanceert campagne #AlmereOntwapent

De gemeente Almere lanceert vandaag de campagne #AlmereOntwapent en roept daarmee Almeerders op om zich uit te spreken tegen wapenbezit en -gebruik. De afgelopen periode is de stad opgeschrikt door verschillende incidenten, waarbij wapens zijn gebruikt. In augustus is er zelfs een slachtoffer overleden aan zijn verwondingen.

Burgemeester Franc Weerwind: “Wapenbezit en -gebruik is niet normaal. Ik vind het erg belangrijk dat we hierover met elkaar in gesprek gaan. Dat ouders met kinderen praten over de risico’s en gevaren van wapens. Maar ook docenten met leerlingen, jongeren onderling, professionals met cliënten en toezichthouders en handhavers met burgers. In Almere moet iedereen zich veilig voelen op straat, overdag én ’s nachts. Daarom roepen we de Almeerders op om zich openlijk uit te spreken tegen wapenbezit.”

Bekende Almeerders zoals Tanja Jess, Ali B, Remy Bonjasky en Jörgen Raymann hebben zich aangesloten bij de campagne. Daarnaast spreken verschillende sleutelfiguren zoals jongerenwerkers, politieagenten en handhavers zich openlijk uit tegen wapenbezit. De publiekscampagne is een onderdeel van de ‘aanpak jeugdcriminaliteit’ van de gemeente Almere, een samenwerking tussen zorg, onderwijs en veiligheid. De aanpak richt zich op het tijdig signaleren en aanpakken van risicogedrag om zo te voorkomen dat het gedrag van jongeren zich ontwikkelt tot (zwaar) overlastgevend of crimineel gedrag. De campagne wordt verspreid via de social media kanalen van de gemeente.

Zit je in een lastige situatie, voel je je onveilig of ervaar je een probleem en wil je daar met iemand over praten? Je kunt terecht op www.almere.nl/wonen/zorg-en-welzijn (alle leeftijden) en www.almere.nl/jong (jongeren). Wil je anoniem informatie geven over een verdachte situatie, criminaliteit of misdaad? Doe een melding via Meld Misdaad Anoniem

Geschreven door