Buitenboys laat ook Kadoelen in het zand bijten.

Dat zaterdag derdeklasser Buitenboys grote plannen heeft bewijst de selectie van  trainer Mark Steur voor de tweede week achter elkaar. Kampioen worden is een van de doelstellingen van deze formatie. Nu moest sv Kadoelen er met 10-0 aan geloven. De ploeg scoort momenteel makkelijk en verdedigend gaat het hen ook goed af. In de beginfase waren er al twee kansen voor Waterwijk maar goals bleven nog even uit.  Uiteindelijk kon ook deze tegenstander de Almeerders niet van doelpunten af houden. In de 28e minuut was het dan toch raak voor de Almeerders. Collins John maakte de 1-0 en later  ook de 2-0 na een mooie actie van Benadict Lacroes. De gasten konden niet echt imponeren en  kregen weinig mogelijkheden om tot scoren te komen.

Na de rust kwamen de Almeerders pas goed los en was het deze middag weer prijs schieten.  Collins John wist  nog 3x het net te vinden en Lacroes,Aurangzaib,Jagroep en Moorman maakte uiteindelijk de tien vol. De zevende treffer kwam overgens van een Kadoelen speler. Kadoelen kreeg ook nog een strafschop maar deze werd knap gestopt door Buitenboys doelman Duaine Le Blanc. Zo te zien zit men op koers maar er zijn nog vele wedstrijden te spelen en daar zullen ook niet de makkelijkste tegenstander tussen zitten. Trainer Mark Steur was natuurlijk tevreden maar zag nog wel verbeter punten voor zijn ploeg en gaat daar de komende week zeker aandacht aan besteden. “ Op de goede momenten was de ploeg zeer attent en schakelde we goed en drukte we de tegenstander nog meer terug en hebben we laten zien tot de laatste minuut er voor te gaan“ aldus de tevreden trainer.

De Almeerders staan fier op kop en krijgen komende wedstrijd AH’78 als tegenstander in een uitwedstrijd. De ploeg uit Huizen wil nog wel eens verrassen en liet dat zaterdag ook zien bij De Meer. Om 14.30 is de aanvang.

Geschreven door