SC Buitenboys verplettert sv Kadoelen bij competitiestart. (0-7). Vier goals Rowdy Moorman.

Het Almeerse Buitenboys heeft tegen het Amsterdamsche Kadoelen weer eens flink uitgehaald. De ploeg van Mark Steur was in de bekercompetitie ook al succesvol en bewees dit nogmaals in de eerste competitieronde. Met een duidelijk 0-7 winst werd de thuisclub direct met de neus op de feiten gedrukt.

Aftasten

De beginfase was het even aftasten voor beide partijen maar in minuut 15 was Buitenboys succesvol en scoorde Rowdy Moorman de openingstreffer. Kadoelen probeerde wel het tij te keren maar de aanvalsdrift van de Almeerse ploeg was groot. Tien minuten later werd dat dan ook bewezen door Giovanni Kasanwirjo die de voorsprong van Buitenboys verdubbelde (0-2). Nog voor de rust maakte Moorman uit een goede combinatie zijn tweede van de wedstrijd. Kadoelen kon hier maar weinig tegenover stellen en ging men rusten met deze stand.

Schaarse momenten

In het tweede bedrijf kwam Kadoelen iets beter in de wedstrijd maar de schaarse mogelijkheden leverde voor de Amsterdammers geen doelpunten op. Buitenboys was deze middag duidelijk de betere ploeg en liet er dan ook geen gras over groeien, eerst was het weer Moorman die de 0-4 en 0-5 scoorde en was het Gianni Relum die voor de 0-6 en 0-7 zorgde. Hierna waren er nog wel wat kansen voor beide partijen maar deze stand bleef op het scorebord staan.

Een mooie start dus voor het team van trainer Mark Steur dat nu al fier aan kop gaat in de derde klasse B. Komende wedstrijd krijgt men bezoek van RODA ´23 dat verloor van AH ´78.