Darter Doets wint eerste PDC titel

Darter Kevin Doets uit Almere heeft zijn eerste titel bij de PDC gewonnen. De 22-jarige Doets won vrijdag de finale van Development Tour 5. Doets is sinds 2018 actief op de Development Tour, waar talenten tussen 16 en 23 jaar het tegen elkaar opnemen.

Op weg naar de finale rekende Doets af met Geert Nentjes uit Urk, Owen Roelofs en Adam Gawlas. In de finale stond Doets tegenover Keane Barry, die nog de tegenstander was van Vincent van der Voort tijdens het afgelopen WK. In de eindstrijd trok Doets uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind.

Doets deed door zijn winst uitstekende zaken op de Development Tour Order of Merit: hij staat nu namelijk op de tweede plaats. De beste twee spelers van deze Tour krijgen aan het eind van het jaar een tourkaart en bovendien mogen deze twee talentvolle darters dan deelnemen aan het WK Darts zo vermeld Omroep Flevoland.

Geschreven door