De 30 van Almere voegt dit jaar marathonafstand toe

De hardloopwedstrijd ‘De 30 van Almere’ voegt dit jaar de marathonafstand toe. De organisatie heeft daartoe besloten omdat veel marathons in Nederland zijn afgelast vanwege het coronavirus.

“Er zijn ontzettend veel hardlopers die maandenlang hebben getraind om in het najaar een marathon te kunnen lopen”, zegt wedstrijdleider Jefry Visser. “Wij zijn zelf ook allemaal sporters en begrijpen als geen ander hoe vervelend het is dat je, juist na al die maanden voorbereiding, dan niet aan de bak mag tijdens een wedstrijd.”

‘De 30 van Almere’ focuste de afgelopen jaren altijd op de 30, 21 en 10 kilometer. Daar komt dit jaar dus de 42,195 kilometer bij. Deelnemers lopen vier rondjes via Almere DUIN, het Almeerderstrand, de Gooimeerdijk en het Kromslootpark.

De organisatie heeft verschillende maatregelen genomen vanwege corona. Zo wordt atleten gevraagd geen publiek mee te nemen, er wordt op verschillende tijden gestart en in het startvak moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Het is de bedoeling dat atleten na afloop direct naar huis gaan.

De ’30 van Almere’ wordt gehouden op 27 september. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door