Challenge Almere-Amsterdam: nieuwe locatie wisselzone

Gewijzigd loopparcours, carboloading keert terug en live briefings

Een aantal belangrijke wijzigingen voor Challenge Almere-Amsterdam: de wisselzones komen op een andere locatie, het loopparcours is licht gewijzigd, de avond voor de wedstrijd keert de carboloading terug en ook de race briefings worden weer live in de Kunstlinie (schouwburg) gegeven. In dit bericht vind je alles over de veranderingen.

Nieuwe locatie wisselzone

Wegens werkzaamheden op de locatie van de voormalige wisselzone, bevinden alle wisselzones – zowel T1 als T2 voor alle afstanden – zich dit jaar in het Lumièrepark. Dit park, en dus de nieuwe wisselzone, bevindt zich op slechts zevenhonderd meter van de Esplanade. Alle atleten starten hun wedstrijd gewoon op de standaard locatie, dus vanaf de Esplanade duiken ze het Weerwater in, en verlaten het water bij de wisselzone in het Lumièrepark. Door de verplaatsing van de wisselzone, fietst de Long Distance exact 180 kilometer. De Middle Distance fietst 94 kilometer.

Klik hier voor duidelijke kaarten van hoe de nieuwe situatie er in het weekend van 9 september uitziet. Houd hier op de wedstrijdochtend rekening mee in jouw planning. Parcourskaarten: https://challenge-almere.com/nl/race-information/courses/

Wijziging loopparcours: LD loopt vier rondes, MD loopt twee rondes

Om drukte op het loopparcours te verminderen, lopen Long Distance atleten vier rondes van 10.1 kilometer om het Weerwater. Daarbij wordt de volledige ronde rond het Weerwater afgelegd, maar wordt er ook heen en weer gelopen over het voormalig Floriadeterrein. De volledige ronde is uiteraard verkeersvrij. Om op de juiste marathonafstand uit te komen, starten Long Distance atleten vanuit de wisselzone met een lusje van 900 meter en sluiten ze hun run ook nog af met een 900-meter slotstuk richting Esplanade. De finish is – evenals de start van de wedstrijd – nog steeds op de Esplanade. Deelnemers aan de Long Distance passeren het stadion vier keer tijdens hun marathon en een vijfde keer om te finishen.

Middle Distance atleten lopen twee rondes van 10.1 kilometer om het Weerwater. Daarbij wordt de volledige ronde rond het Weerwater afgelegd, maar wordt er ook heen en weer gelopen over het voormalig Floriadeterrein. De volledige ronde is uiteraard verkeersvrij. Om op de juiste halve marathonafstand uit te komen, sluiten Middle Distance atleten hun run af met een 900-meter slotstuk richting Esplanade. De finish is – evenals de start van de wedstrijd – nog steeds op de Esplanade. Deelnemers aan de Middle Distance passeren het stadion twee keer tijdens hun halve marathon en een derde keer om te finishen.

Uitgebreide parcourskaarten van de nieuwe looprondes vind je hier: https://challenge-almere.com/nl/race-information/courses/

Carboloading:

Op vrijdagavond 8 september vindt weer een fysieke pastaparty plaats. Nadat we onze carboloading de afgelopen jaren niet konden organiseren vanwege COVID, kunnen atleten zich dit jaar de avond voor de wedstrijd weer te goed doen aan heerlijke gerechten en dranken. De carboloading vindt plaats in de Kunstlinie (theater) en doet tevens dienst als geweldig moment om samen te komen met andere atleten en met elkaar vooruit te kijken op de volgende (wedstrijd)dag.

Live atletenbriefing:

Ook de live atletenbriefing staat weer op het programma. Onze Race Director Richard Belderok zal op vrijdag 8 september atleten verwelkomen in de Kunstlinie (theater) en alles vertellen over de wedstrijd. In deze briefing komen alle belangrijke, wedstrijdtechnische aspecten voorbij, zodat je als atleet goed op de hoogte bent over alles dat je nodig hebt om perfect voorbereid aan de start van Challenge Almere-Amsterdam te staan.

Foto winnaar 2022

Geschreven door