Digitaal Erfgoedcafé | Almere Boven

Het volgende digitale Erfgoedcafé sluit aan op de tentoonstelling ‘Almere Boven’ van Stadsarchief Almere. Sinds 25 augustus 2020 presenteert het Stadsarchief op vier locaties Almere Boven, een grote overzichtstentoonstelling met unieke luchtfoto’s van de stad. In het Stadsarchief, Erfgoedhuis, de nieuwe bibliotheek in Stad, Haven en Buiten zijn verschillende, gratis toegankelijke exposities te zien.

Samensteller van dit grote tentoonstellingsproject, Michel Langendijk, zal tijdens het Erfgoedcafé vertellen over de collectie luchtfoto’s en de stedelijke ontwikkeling van Almere die je daarin kan terugzien.

Aanmelden

Dit Erfgoedcafé is online op 1 oktober om 19.30 uur. Meld u aan door een e-mail te sturen naar archeologie@almere.nl. U krijgt een mailtje met een uitnodigingslink en instructie om de lezing bij te wonen.

Over Almere Boven

Almere Boven toont oude luchtfoto’s van een nog lege polder in contrast met recente beelden, genomen op exact dezelfde plaats. Samen bieden ze een unieke kijk op de snelle groei van Almere, en op de verschillen in karakter en opzet tussen de verschillende stadsdelen. De tentoonstelling richt zich naast mensen uit Almere nadrukkelijk op een breed publiek van geïnteresseerden in de geschiedenis en de (stedenbouwkundige) ontwikkeling van new town Almere, tot liefhebbers van fotografie.

Over het Erfgoedcafé

Elke maand organiseert het Erfgoedhuis een avond over erfgoed in Almere. Erfgoed gaat niet alleen over het verleden of over spullen. Het gaat ook om wie we worden en wie we zijn. Tijdens deze avonden besteden we aandacht aan tradities, gebruiken, architectuur, stedenbouw en meer. Vanwege de huidige richtlijnen rondom het coronavirus vindt het Erfgoedcafé digitaal plaats. 

Geschreven door