Luchtfoto’s tentoonstelling Almere Boven nu ook online

Nieuwe website Stadsarchief Almere toont luchtfoto’s en historisch materiaal

Vandaag gaat een nieuwe website van Stadsarchief Almere online. Op stadsarchief.almere.nl worden alle luchtfoto’s van de succesvolle tentoonstelling Almere Boven online gepresenteerd. Daarnaast geeft de site laagdrempelige toegang tot de verzamelingen van het Stadsarchief, met onder andere historische foto’s, tentoonstellingen, video’s, objecten, interviews en publicaties over Almere.   

Met de website wil Stadsarchief Almere het voor Almeerders makkelijker maken om foto’s en verhalen over de historie en het immateriële erfgoed van de stad te ontdekken. Zo neemt de serie ‘foto van de maand’ bezoekers mee door de geschiedenis van Almere, en worden regelmatig oude foto’s, dossiers en interviews gepubliceerd naar aanleiding van actuele gebeurtenissen.   

Uitlichten  

De komende maanden gaat het Stadsarchief steeds nieuwe fotoseries en documenten uit de enorme collectie van het Stadsarchief op de website uitlichten. Voorbeelden die nu al online staan zijn de collectie Kunst in de Openbare Ruimte, een serie verhalen over objecten uit Almere, de collectie van krant De Almare en diverse publicaties, zoals over de straatnamen in Almere.  

Streven is om bezoekers op een laagdrempelige manier nieuwsgierig te maken naar de collectie van de stad. Mensen die verder willen speuren in de tienduizenden foto’s en documenten van het Stadsarchief worden via de nieuwe site doorverwezen naar de bestaande database digitaalerfgoed.almere.nl die ook toegankelijk blijft.  

Almere Boven nu online en fysiek te bezoeken  

Op stadsarchief.almere.nl zijn alle luchtfoto’s van de tentoonstelling Almere Boven te vinden, samen met de achterliggende verhalen over de ontwikkeling van de stad. De webpagina’s zijn aangevuld met luchtfoto’s die niet eerder te zien waren. Door deze online expositie kan iedereen kennisnemen van de foto’s zonder te hoeven reizen.

Sinds juni is de tentoonstelling ook weer fysiek te bezoeken in het Stadsarchief in Almere Stad van woensdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00. De tentoonstelling was vanwege de lockdown maandenlang gesloten. Mede daarom is de tentoonstelling Almere Boven verlengd tot 26 september 2021.  

Geschreven door