Geen winst voor Waterwijk op Marken.

SV Marken heeft zich knap hersteld van de vorige week geleden nederlaag bij Aalsmeer. Na 90 minuten en iets meer zat men aan de goede kant van de score. Patrick Bond en Nicky Roele zorgden voor de twee treffers.

Op Marken heeft het Almeerse  Waterwijk de thuisclub niet kunnen trakteren op een nederlaag. De ploeg van Ben Vis was voetballend zeker niet de mindere van Marken maar de ploeg van trainer Ron van der Velde was even koelbloediger in de afronding.

In de 2e minuut al een kans voor de thuisploeg maar Waterwijk kon zich op tijd herstellen. Aan de andere kant was Waterwijk in de 6e minuut ook kansrijk uit een hoekschop maar Mitch Vogel zag zijn kopbal maar net naast gaan. Na 20 minuten spel ging Mo Boughlali op de solotoer maar werd buiten de zestien neergelegd. De vrije schop leverde voor Marken echter niets op. Vijf minuten later was het dan wel raak, een mooie aanval werd hard en laag door Patrick Bond afgerond :1-0. Waterwijk kwam hierna vaker voor het vijandelijke doel maar soms te gehaast of onzuiver zorgde ervoor dat men niet tot scoren kwam. De rust ging dan ook met 1-0 in.

In het tweede bedrijf twee gelijkwaardige ploegen die er alles aan wilde doen om tot scoren te komen maar Waterwijk was daar het meest slechtste in want na 7 minuten in de tweede helft was het  Marken dat de voorsprong verdubbelde, Nicky Roele was dit keer de afronder en scoorde  met een fraaie lob over de uitkomende Waterwijk-doelman Hermans:2-0. De strijd was nog niet gestreden en kwamen de Almeerders uitstekend terug en waren er kansen voor Vogel en Peaper maar deze troffen geen doel, dat gebeurde wel in de 57e minuut voor Waterwijk toen vanuit een onoverzichtelijke situatie uiteindelijk Rayannique Inge het laatste tikje gaf:2-1. Er was nu weer van alles mogelijk en zette de gasten een tandje bij. De strijd werd fanatieker met veel overtredingen met gele kaarten tot gevolg en was invaller Ramon Veerman deze middag de klos door kort op elkaar tweemaal geel te incasseren en met rood kon vertrekken. Ook hierna kreeg Waterwijk het niet voor elkaar om de gelijkmaker te produceren al was invaller Barry Smits hier in de slotfase erg dicht bij. Het bleef bij deze stand en hadden de toeschouwers een aardige wedstrijd gezien waarin de punten bij de thuisclub bleven.

foto: Jan Pieter Schouten.

Komende wedstrijd speelt Waterwijk thuis tegen Jong Holland en ontvangt Marken  ASV Arsenal.

Geschreven door