Gewaarschuwd persoon telt voor twee | Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen

De politie in Lelystad en Zeewolde waarschuwt voor malafide klusjesmannen, de zogenoemde Irish Travellers. Er zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekomen over deze Engelssprekende rondreizigers die langs de deuren gaan om hun diensten aan te bieden.

De afgelopen jaren werden deze rondtrekkende tuinmannen ook in Almere gesignaleerd.

De politie waarschuwt niet op deze spontane voorstellen om klusjes te doen in te gaan. Het aanbod lijkt vaak op een mooie aanbieding maar gaandeweg komen er altijd ‘onvoorziene’ kosten bij en komt de rekening altijd vele malen hoger uit.

De Irish Travellers hebben het vaak voorzien op alleenstaanden en/of ouderen. De politie vraagt mensen om te proberen om foto’s van de klusjesmannen te maken. Ook wil de politie graag weten waar ze verblijven. Dat zou vaak op recreatieparken of campings zijn.

Heeft u informatie of zijn ze in uw straat aan het ronselen, neem dan gelijk contact op met de politie op nummer 0900-8844.

Geschreven door