Grote zoekactie naar gevluchte TBS’er die vrouw seksueel misbruikte in Lelystad

Maandagavond 14 september vond een grote zoekactie plaats in de omgeving van de Torenvalkweg in Lelystad.

Agenten met honden en een politiehelikopter zoeken het gebied af naar een gevlucht TBS’er. De 37-jarige man was niet teruggekeerd van zijn verlof uit een TBS-kliniek in Almeren. Rond 16.45 uur werd een vrouw in de bossen door een man met zijn signalement overvallen en seksueel misbruikt. Daarna heeft de man de fiets van het slachtoffer meegenomen richting Lelystad. De vrouw weet politie in te schakelen en zijn heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Politie doet een Burgenet-melding uit en dinsdagochtend wordt de man op de Larserdreef herkend door politie, waarna hij werd aangehouden en direct overgebracht en ingesloten. Politie zou nog graag in contact komen met extra getuigen.

Foto AS Media

Geschreven door