Onrust in gevangenis

In de gevangenis van Lelystad is een groep gevangenen zondagmiddag in opstand gekomen tegen de coronaregels. Personeel moest pepperspray inzetten om de rust terug te laten keren. Dat meldt RTL Nieuws.

Aan het eind van de middag was er een protest in de keuken. Een woordvoerder van het Ministerie van Justitie en Veiligheid zegt daarover tegen RTL Boulevard: ” Er was eerst een vreedzaam protest. Dat mocht even, maar toen gingen ze de ramen van de keuken dichtplakken. Dan heeft het personeel geen zicht meer en is besloten het protest te stoppen. Daarbij is pepperspray gebruikt”, aldus de woordvoerder.

Gevangenen mogen sinds de uitbraak van het coronavirus geen bezoek meer ontvangen. Ook sport en gezamelijke activiteiten zijn niet meer mogelijk. De gevangenen zijn allemaal weer terug naar hun cel gebracht, er zouden geen gewonden zijn gevallen bij het protest.

Geschreven door