Misbruik TBS er blijft twee weken langer vastzitten

De tbs’er die maandag in Lelystad een vrouw zou hebben overvallen en misbruikt, blijft nog twee weken langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald.

De 37-jarige verdachte zat al sinds 2003 in tbs. Maandagmiddag kreeg hij een uur onbegeleid verlof om een boodschap te doen. Toen hij niet op tijd terugkeerde in de Oostvaarderskliniek in Almere werd daar alarm geslagen. Terwijl er al gezocht werd naar de man, kwam er een melding dat er in het bos bij de Oostvaarderplassen een vrouw zou zijn overvallen en misbruikt. Op basis van het signalement en een melding van een getuige concludeerde de politie dat de tbs’er vermoedelijk bij deze zaak betrokken was.

Uiteindelijk werd de verdachte dinsdagmorgen op de Larserdreef in Lelystad opgepakt. De tbs van de man is opgeschort en hij zit voorlopig vast.

Geschreven door