Na 13 jaar weer profbasketbal in Almere

De nieuwe professionele basketbalvereniging Almere Sailors heeft van de organisatie van de Dutch Basketball League (DBL) een definitieve licentie gekregen voor het seizoen 2020-2021. Daarmee kunnen basketbalfans na 13 jaar weer genieten van basketbal op het hoogste niveau van Nederland.

Voorzitter Rinus Balvert is blij dat het gelukt is om weer profbasketbal in Almere te krijgen. “We gaan nu rustig bouwen aan een goed geoliede machine die in de loop van de tijd een zodanige omvang moet krijgen dat we de weg naar de top van het Nederlands basketbal kunnen doorlopen. Onze ambities reiken veel verder dan mee mogen doen.”

Nu de licentie is toegezegd, gaat de Almere Sailors hard aan de slag om alles intern op tijd klaar te krijgen. De competitie in de DBL begint op 3 oktober.

Van 1998 tot en met 2007 werd er onder de naam Omniworld profbasketbal gespeeld in Almere. Hoogtepunt was in 2003 toen de basketballers de finale om het landskampioenschap mochten spelen. EiffelTowers was toen met 4-1 te sterk. In het seizoen 2007-2008 moest het eerste herenteam zich terugtrekken uit de Eredivisie vanwege het faillissement van de topsportstichting.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door