Plan voor datacenter op Stichtsekant

Er zijn plannen voor de bouw van een datacenter van acht hectare groot op het Almeerse bedrijventerrein Stichtsekant, meld Omroep Flevoland.

Datacenter Digital Realty gaat serverruimte aanbieden aan regionale en lokale ondernemers om hun digitale informatie op te slaan. Daar is volgens de gemeente een groeiende vraag naar. Het geplande datacenter in Almere is lang niet zo groot als dat op bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde. Daar gaat het om 166 hectare.

Om snel duidelijkheid te hebben over de komst van een Almeers datacenter, maakt de gemeente gebruik van de zogenoemde coördinatieregeling. Dat houdt in dat niet alle vergunningen afzonderlijk ter inzage worden gelegd, maar allemaal tegelijk. De gemeenteraad moet komende donderdag akkoord gaan met deze coördinatieregeling.

Zorgen over geluid
Omliggende bedrijven en de naastgelegen camping Chamavi zijn begin deze maand geïnformeerd over de plannen. Er waren vooral zorgen over het geluid dat zo’n datacenter maakt. Volgens de gemeente hoeven bezoekers van camping Chamavi daar zich niet druk om te maken, omdat de camping buiten de geluidszone van het datacenter valt.

Almere verwacht de komende jaren nog meer datacenters op zijn bedrijventerreinen te verwelkomen. Zo zijn er al ideeën voor twee kleinschaligere datacenters op bedrijventerrein Sallandsekant. Ook is er sprake van een vierde locatie.

Geschreven door