RIVM: 1 dode in Almere, 165 nieuwe besmettingen

In de afgelopen week is één Flevolander overleden aan corona, zo is te lezen op Omroep Flevoland. Het gaat om een Almeerder. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. In de hele provincie werden 165 nieuwe besmettingen vastgesteld. In Flevoland was geen ziekenhuisopname noodzakelijk.

Het nieuwe aantal besmettingen is een flinke stijging ten opzichte van vorige week, toen 117 Flevolanders positief werden getest. De meeste besmettingen vonden opnieuw in Almere plaats met 123. Vorige week waren dat er 92.

In de gemeente Lelystad kwamen er 16 besmettingen bij, ten opzichte van 14 de week ervoor. Zeewolde kreeg er 12 bij, een stijging van 5 ten opzichte van vorige week. Noordoostpolder en Dronten telden beide de afgelopen week 7 nieuwe besmettingen.

Op Urk kwamen de afgelopen week, net als de week ervoor, geen positieve testresultaten voor.

Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn in Flevoland 1.613 inwoners officieel besmet geraakt.

Ziekenhuisopnames
Het aantal ziekenhuisopnames is de afgelopen week gelijk gebleven. In Almere zijn tot nu toe 132 inwoners opgenomen, in Dronten 30, Noordoostpolder 14, Lelystad 55, Zeewolde 12 en op Urk 23.

Aantal doden door COVID-19 stijgt met 1
De afgelopen week kwam er in Flevoland één sterfgeval bij. Het dodental stijgt daarmee naar 96. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (34), gevolgd door Lelystad (30), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4).

Geschreven door