SP levert jongste wethouder in de geschiedenis van de stad.

Donderdagavond 3 september hebben de Lelystadse leden van de SP een nieuwe wethouderskandidaat gekozen. De 29-jarige David de Vreede gaat de plaats innemen van de in juni onverwacht overleden wethouder John van den Heuvel.

De Vreede is met zijn 29 jaar echter geen onbekende bij de SP, zo is hij voorzitter van de SP in Almere waar hij veel acties zoals de strijd tegen schimmelwoningen heeft geleid. Ook werkte hij als voorzitter van het Expertisecentrum Asbest & Vezels al nauw samen met de voormalige wethouder Van den Heuvel op het voor de SP belangrijke dossier van het terugdringen van deze kankerverwekkende materialen.

Door zijn werk als oprichter en directeur van een bedrijf in de luchtzuiveringstechniek heeft hij al ruime ervaring met leidinggeven en strategisch denken.

Daarnaast was lokale of regionale binding erg belangrijk in het profiel, we zijn dan ook erg blij dat we een SP’er hebben kunnen vinden die naast alle andere eisen ook als onze buurman gezien kan worden. Dit geeft extra vertrouwen dat hij snel in staat zal zijn om zijn weg te vinden in Lelystad en volwaardig voor de stad aan de slag te gaan!

Geschreven door