CBS: in week 16 overleden ruim 20 Flevolanders meer dan gemiddeld

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ziet opnieuw dat het aantal sterfgevallen in Flevoland hoger is dan normaal. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vandaag bekend zijn gemaakt.

Het CBS schat dat in week 16, van 13 tot 19 april, in totaal 74 Flevolanders zijn overleden. In de eerste tien weken van 2020 overleden gemiddeld 51 Flevolanders per week. In zowel week 14 als 15 overleden 59 Flevolanders.

Het CBS verwerkt alle overlijdensberichten in Nederland en dus niet alleen de sterfgevallen door het coronavirus. De cijfers voor week 13 tot 16 worden vergeleken met het weekgemiddelde van de eerste tien weken van 2020.

Voor week 16 wordt landelijk geschat dat bijna 1500 meer mensen zijn overleden dan in een gemiddelde week. In week 14 en 15 overleden ruim 2000 meer mensen dan gemiddeld. In week 13 waren er 1300 meer sterfgevallen dan gemiddeld.

De cijfers van de afgelopen weken vallen samen met de corona-epidemie, maar laten ook zien dat het officiële aantal sterfgevallen door COVID-19 een onderrapportage is ten opzichte van het werkelijke aantal sterfgevallen.

Officiële sterfgevallen door COVID-19
In Flevoland zijn nu officieel 32 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden. In Lelystad zijn dat 10 inwoners, in Almere en Dronten 6, op Urk 4 en zowel in Noordoostpolder als Zeewolde 3.

Het aantal mensen dat landelijk officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is met 112 opgelopen tot 4289. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Aantal besmettingen boven de 650
Flevoland telt inmiddels 652 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er elf meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 36.535 positieve tests geregistreerd.

Ziekenhuisopname nodig voor 230 Flevolanders
Volgens de nieuwe gegevens is voor 109 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 51, daarna Dronten met 26, Urk met 20, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 10. In totaal zijn tot nu toe 230 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona. Dat zijn er vier meer dan een dag geleden.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken (*) hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Almere

Geschreven door