Start aanleg rotonde N702 Buitenring

Op 28 september 2020 start de eerste fase van de werkzaamheden op de N702 Buitenring ter hoogte van het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders. Met de aanleg van een rotonde wordt de toegankelijkheid van het Natuurbelevingscentrum sterk verbeterd.

De weg blijft in deze fase open maar het verkeer moet rekening houden met hinder omdat het verkeer van 2 rijstroken naar 1 rijstrook wordt geleid. De werkzaamheden duren tot en met 11 oktober. Van 12 oktober tot en met 30 oktober is de Buitenring afgesloten voor alle verkeer en start fase 2 van de werkzaamheden.

Fase 1: verkeershinder

Van 28 september tot en met 11 oktober werken we aan de zuidkant van de rotonde. De Buitenring blijft open voor verkeer. Ter hoogte van de werkzaamheden wordt het verkeer in beide richtingen van 2 rijstroken naar 1 rijstrook geleid. Het Natuurbelevingscentrum is bereikbaar voor autoverkeer. De werkzaamheden zouden oorspronkelijk starten op 21 september maar door een aanpassing in de uitvoering heeft de aannemer minder tijd nodig.

Fase 2: afsluiting

Vanaf 12 oktober starten we aan de noordzijde van de rotonde en de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum. Deze fase duurt tot en met 30 oktober 2020. De Buitenring wordt in deze fase afgesloten voor alle verkeer tussen de rotonde met de Stripheldenweg en de rotonde met de Bosranddreef. Beide rotondes blijven wel open voor verkeer. Hierdoor blijft de Stripheldenbuurt bereikbaar. Voor andere bestemmingen gelden omleidingsroutes. Het Natuurbelevingscentrum is in deze periode niet bereikbaar voor autoverkeer. Kijk voor meer informatie over fase 2 en de omleidingsroutes op https://www.flevoland.nl/werkzaamheden/n702-buitenring

Werkzaamheden

De bereikbaarheid van het Natuurbelevingscentrum van Staatsbosbeheer is nu niet optimaal. In samenwerking met de gemeente Almere is daarom gekozen voor de aanleg van een rotonde. De huidige T-aansluiting wordt omgebouwd naar een rotonde met twee rijstroken. Ook wordt de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum opnieuw aangelegd.

Geschreven door