N 702 Buitenring bij Almere dicht voor aanleg rotonde

Van maandag 12 oktober tot en met 30 oktober is de N702 gesloten voor alle verkeer door
werkzaamheden aan een nieuwe rotonde. De bereikbaarheid van het natuurbelevingscentrum De Oostvaarders is nu niet optimaal. In samenwerking met de
gemeente Almere is besloten de huidige T-aansluiting om te bouwen naar een rotonde met twee rijstroken. Ook wordt de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum opnieuw
aangelegd.

Traject

De afsluiting van de Buitenring ligt tussen de rotonde met de Stripheldenweg en de rotonde met de Bosranddreef. De rotondes zelf blijven open voor verkeer. Hierdoor blijft de Stripheldenbuurt bereikbaar. Voor andere bestemmingen gelden omleidingsroutes.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Verkeer op de A6 richting Almere Buiten Oost/Oostvaarders en industrieterrein De Vaart wordt omgeleid via de A6 afslag Almere Buiten naar de N703 Tussenring.

Verkeer op de A27 richting Almere Buiten Oost/Oostvaarders en industrieterrein De Vaart wordt eveneens omgeleid via de A6 afslag Almere Buiten en de N703 Tussenring.

Verkeer op de N702 Hogering richting Amsterdam en Lelystad wordt omgeleid via de N703 Tussenring en de A6.

Bereikbaarheid NBC

De komende drie weken is het Natuurbelevingscentrum via de Buitenring niet bereikbaar. Er kan wel geparkeerd worden aan de Hugo de Vriesplaats. Vanaf daar is het ongeveer 1,5 km wandelen. De wandelroute wordt door het natuurcentrum met bordjes aangegeven.

Geschreven door