Tennisclub HNL verhuist naar Poort

Tennisvereniging Het Nieuwe Land in Stad verhuist naar Poort. De vereniging wordt uitgekocht door de gemeente en mag verhuizen naar Poort. Kosten om de grond en de gebouwen te kopen zijn een miljoen euro.

De verhuisplannen van de tennisvereniging aan de Delfststraat zijn al zo’n negen jaar oud. De gemeente wilde een betere spreiding van sportclubs over de stad en in Poort is nog geen tennisvereniging. HNL heeft daar al een locatie op het oog. Het is de bedoeling dat bij de kruising van de Elementendreef en de Elektronweg vijf tennis- en twee padelbanen worden gerealiseerd. Een padelbaan is een rechthoekig veld waarop een mix van tennis en squash wordt gespeeld.

Supermarkt wil grond graag hebben
Maar voordat de verhuizing door kon gaan, moest eerst een overnamekandidaat worden gevonden voor de plek waar de vereniging nu zit. De Albert Heijn wilde daar wel een nieuwe supermarkt bouwen en de oude aan het ‘s Hertogenboschplein sluiten. Maar die plannen passen niet in de nieuwe visie op detailhandel in de stad. Een onderzoek moet nu uitwijzen wat die verhuizing betekent voor de wijk en de supermarkt zelf. Pas dan besluit de raad of de supermarkt mag verhuizen.

Maar ondertussen kwam de deadline voor tennisvereniging dichterbij. Er was voor het einde van het jaar duidelijkheid nodig. De gebouwen en de velden zijn hard toe aan vervanging. Als de duidelijkheid er voor het einde van het jaar niet was, zou de tennisvereniging op de huidige locatie blijven en de boel gaan opknappen.

Uitzondering
Daarom heeft de gemeente Almere besloten de tennisvereniging nu alvast uit te kopen. Ook al is nog niet duidelijk wie de grond in de toekomst kan overnemen. Het stadsbestuur denkt dat wanneer het niets wordt met de supermarkt, de grond alsnog verkocht wordt aan een projectontwikkelaar voor woningen en het geld weer terugverdiend wordt. Zo meldt Omroep Flevoland op zijn website.

Geschreven door