Tafeltennisclub Almere United begint sterk aan competitie.

Het eerste duo team van ttv Almere United is de competitie in de derde klasse sterk begonnen. Kopman was verhinderd, dus de jeugdspelers maakte hun seniorendebuut. Nadat beide op overtuigende wijze hun eerste wedstrijd in 3 games hadden gewonnen, verloren ze de door corona aangepaste dubbel wedstrijd. Beide pakte overtuigend hun laatste wedstrijd en namen zo een mooie 1-4 overwinning mee terug naar Almere.

Duo 3 heeft in de eerste wedstrijd gelijk hun aspiraties om kampioen te worden laten zien. Duo 1 nam een 1-4 overwinning mee naar huis. Met name de openingswedstrijd van tegen invaller Anton van Scherrenburg van Maarssen 11 was een ware thriller die men op nippertje won. 11-8, 11-7, 4-11, 16-18 en 11-13.

Andere Duo uitslagen zijn

Hilversum 6 – Almere United 2,                             5-0

SVE 10 – Almere United 4,                        4-1

Aangezien het eerste trio team vrij was lag de aandacht op trio 2 en 3 die beide op bezoek gingen naar Lelystad om daar tegen LTTC te gaan spelen.

Trio 2 speelde tegen Lelystad 4 met  jongens die nog nooit competitie hebben gespeeld in Nederland.  Dit internationale team van Almere United won met 3-6, van de sterke LTTC jeugdspeler Leon Hardeman. De rest van de partijen bleven ook in Almeerse handen.

Trio 3 beet zijn tanden stuk op ouwe rot Nico Hielkema die al zijn partijen won, desondanks kon hij niet voorkomen dat Almere United met een 4-5 overwinning naar huis ging.

Op zaterdag was het de beurt aan de jeugd. Dit was tevens de eerste competitiedag in onze nieuwe zaal waar wij competitie spelen. Door afzeggingen van een aantal tegenstanders bleven uiteindelijk alleen jeugd 1 en 2 over.

Jeugd 1 opende tegen Hilversum 6, kampioenskandidaat nummer 1 met een kansloze 1-6 nederlaag.

Jeugd 2 speelde tegen Wik uit Kockengen en wisten ze toch een 3-2 overwinning binnen te slepen.

Kijk voor het programma van komende week op de website van Almere United.

Geschreven door