Almere United oprichters Andrew en Mariska Ketzer doen tevreden een stap terug.

Na bijna acht intensieve jaren hebben de oprichters van de succesvolle tafeltennisvereniging Almere United besloten een paar grote stappen terug te doen. Andrew en Mariska Ketzer vinden de tijd rijp dat anderen het gaan overnemen en net zo goed gaan doen als hun voorgangers.De vereniging is gestart in mei 2015 na tien maanden van voorbereiding en bijna zeven jaar en een stevige corona crisis, verder zijn we uitgegroeid tot de grootste vereniging van Almere. 

“ Van deze regio hebben wij met ruim 40 jeugdleden één van de grootste jeugdafdelingen. Ook de senioren bestaat uit ruim 40 enthousiastelingen. Corona heeft geen invloed gehad op de groei. Helaas heeft corona wel invloed gehad op het organiseren van de vele clubactiviteiten. Het 5-jarig jubileum hadden we groots willen vieren, maar dat zijn we keer op keer aan het uitstellen. Gelukkig weten de leden en andere geïnteresseerden ons nog steeds te vinden “.

Trots.

Mariska en Andrew kijken met erg veel trots terug op de afgelopen 8 jaar. Ondanks de vele hindernissen hebben wij een mooie vereniging neergezet waarbij laagdrempelig met elkaar tafeltennissen goed gelukt is. De meeste doelstellingen hebben wij gelukkig gehaald, maar er zijn ook een aantal zaken die niet goed uit de verf zijn gekomen. Het belangrijkste voor ons is toch wel, dat wij aan de uiterst conservatieve tafeltennis wereld hebben laten zien hoe je een moderne vereniging neerzet. Kijkend naar wat de (potentiële) tafeltennisser belangrijk vindt. De grootste tegenstand binnen de tafeltennissport kregen wij voor het invoeren van de zaterdag als speeldag bij de senioren competitie.

Andrew Ketzer heeft een aantal jaar geleden al het voorzitterschap neergelegd, maar is altijd zeer actief gebleven met de organisatie van veel evenementen en toernooien en de spreekbuis van de vereniging. Verder was hij altijd ter ondersteuning van het bestuur aanwezig. Met een klein traantje, maar ook wel opgelucht laat hij Almere United in de handen van nieuwe bestuursleden. Maar vooral erg trots wat hij samen met zijn vrouw Mariska heeft neergezet. Andrew gaat zich eindelijk alleen nog maar bezig houden met tafeltennissen en zal het nieuwe bestuur alleen nog met raad en daad bijstaan en soms een toernooitje organiseren. Het was een bevlogen en hectische tijd waarin het motto van bloed, zweet en tranen vaak naar voren kwam.

Intensieve jaren.

Mariska Ketzer heeft afgelopen zomer haar taken als secretaris neergelegd en kijkt na 8 intensieve jaren net als Andrew terug op een bevlogen tijd met veel hoogtepunten en ook wel een paar dieptepunten. Voor Mariska is vooral de grote ledengroei en de grote jeugdafdeling iets waar ze erg trots op is. Ook het bewaken van de vereniging filosofie heeft ze altijd met veel energie en trots gedaan. Mariska en  Andrew vonden de breedtesport belangrijker dan topsport. Het neerzetten van prettige en veilige sportomgeving hechten zij veel waarde aan, waarbij iedereen met respect voor elkaar en elkaars niveau lekker aan het tafeltennissen is. Ook het mengen van jeugd en senioren op vele vlakken is iets wat hoog in het vaandel staat en helaas door corona wat minder uit de verf kwam, maar wel een belangrijke pijler van Almere United is. Mariska beleefd als niet spelend ex-bestuurslid veel plezier met het kijken naar de wedstrijden van Andrew en hun kinderen Nick en Emma. Ze zal nog wel samen met Emma de commissie PR & Communicatie blijven verzorgen. Zo blijft ze nog een beetje binnen de vereniging actief. Net als Andrew is ze alleen maar trots, trots op wat ze samen met Andrew heeft neergezet voor de tafeltennissende Almeerder.

Almere United is in die korte tijd een begrip in de tafeltennis wereld geworden en dat is te danken aan de eigenzinnigheid van de oprichters die er mede voor gezorgt hebben dat de club een begrip is geworden in Almere.

Geschreven door