Voetbal overzicht zaterdag tweede en derde klasse.

Met de corona crisis hebben vele clubs moeite om de teams bij elkaar te houden en sterk uit te kunnen komen. Bij de Almeerse amateurclubs is dat niet anders. In de tweede klasse A waar ASC Waterwijk en FC Almere uitkomen heeft FC Almere daar het meeste last van. 

Geen overeenstemming.

Vorig seizoen haakte hoofdtrainer Charles Loots af bij FC Almere door geen overeenstemming te bereiken met de club over een verlenging van zijn contract en moest men op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, Charly Olf werd de nieuwe man en moest aan een nieuw team gaan bouwen met inpassen van diverse jeugdspelers. Naast de routine die nog aanwezig was werd het een hele klus om de goede combinatie te vinden en een team te formeren om redelijk mee te kunnen draaien in de tweede klasse. Tot nog toe heeft FC Almere mede door vele blessures nog veel moeite om een stabiel team te zijn. De competitie is nog jong dus verwachten we toch wel dat men straks uit kan groeien tot een goede middenmoter en de nodige punten nog gaat halen. ASC Waterwijk doet het beter en staat op een mooie plek net onder de kopgroep. De Almeerders speelde twee duels minder en kunnen nog boven de koplopers komen, als deze ook punten laten liggen.

Koploper.

SC Buitenboys draait tot nog toe uitstekend en staat fraai aan kop in de derde klasse. De ploeg van Mark Steur is nog ongeslagen en lonk al een beetje naar de tweede klasse. Geen vervolg voor SC Buitenboys in de bekercompetitie, onlangs werd men door tweedeklasser PVPC uitgeschakeld. Verder krijgt men in de competitie nog tegenstanders die het de Almeerders nog lastig kan maken dus het kan zomaar nog aardig spannend worden voordat men het doel heeft bereikt. 

Hopelijk wordt de competitie dit keer wel afgemaakt en rekenen we nog op mooie wedstrijden.

Geschreven door