Veiligheidsregio Flevoland worstelt met advies mondkapjes

Voorzitter Franc Weerwind van de veiligheidsregio Flevoland worstelt met het ‘dringende advies’ van minister-president Mark Rutte om in de publieke binnenruimtes mondkapjes te gaan dragen. Volgens Weerwind is enkel het geven van een advies niet toereikend om mensen gewenst gedrag op te kunnen dragen.

“Als het kabinet met een duidelijk besluit in dezen komt, dan voeren wij dat uit”, aldus Weerwind. “Als het een advies is vanuit het kabinet, dan is dat een advies.” Dat is volgens Weerwind een oproep die te veel ruimte laat voor discussie en onduidelijkheid. “De winkeliers snakken naar duidelijkheid van, hoe gaan wij hier mee om, en wat betekent dit voor de uitvoering.”

Weerwind hoopt dat het Rijk de oproep tot het dragen van mondmaskers dringender vorm geeft dan een advies. “Ik vind dat het kabinet keihard werkt aan landelijke maatregelen en wij als veiligheidsregio voeren die ook zo goed mogelijk uit. Maar soms constateren we dat er meer duidelijkheid nodig is.”

Het precieze advies van de Rijksoverheid en de definities van publieke binnenruimtes worden uiterlijk aanstaande vrijdag 2 oktober om 18.00 uur in meer detail bekendgemaakt.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door