Mondkapjes en zelftesten – Binnenkort beperkt gratis

Inwoners van Almere kunnen gratis mondkapjes en zelftesten krijgen. De gemeente Almere is een van de 30 gemeenten die geselecteerd zijn door het Rijk omdat zij een relatief lage vaccinatiegraad en hoog aantal besmettingen hebben.

De testen en mondkapjes mogen daardoor breder verspreid worden dan alleen aan mensen met een laag inkomen, namelijk onder alle inwoners.

In totaal zijn er 318.600 mondkapjes en zelftesten beschikbaar. Inwoners mogen voorlopig maximaal vijf mondkapjes en vijf zelftesten per persoon ophalen. De mondkapjes kunnen gebruikt worden in het openbaar vervoer en door mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid en het besmettingsgevaar voor kwetsbare naasten. Dit laatste geldt eveneens voor de zelftesten.

Locaties

We verwachten dat de mondkapjes en zelftesten vanaf 25 februari opgehaald kunnen worden in het stadhuis en bij de locaties van De Nieuwe Bibliotheek. Met andere locaties wordt nog bekeken wat er mogelijk is. Zodra de mondkapjes en zelftesten beschikbaar zijn, zal dat via onder andere deze website bekend gemaakt worden.

Geschreven door