Verlenging ruimere openingstijden recyclingperrons

Veel inwoners hebben gebruikgemaakt van de ruimere openingstijden van de recyclingperrons in Almere Buiten en Almere Poort en het Upcyclecentrum in Almere Haven. Hierdoor is er besloten om de ruimere openingstijden te verlengen tot en met 26 september 2020.

Tijdens de corona-lockdown is er meer afval aangeboden dan normaal. Daarnaast was er door de hoge werkdruk onvoldoende capaciteit beschikbaar om bladkorven voor tuinafval te plaatsen en te legen. Er is daarom besloten om van begin juni tot eind augustus ruimere openingstijden in te voeren op de recyclingperrons in Almere Buiten en Almere Poort en het Upcyclecentrum in Almere Haven. De ruimere openingstijden hebben ertoe geleid dat de piekdrukte is afgenomen en bezoekers eerder aan de beurt zijn. Uit evaluatie blijkt dat het nodig is om de ruimere openingstijden met een maand te verlengen. Hierdoor zijn de recyclingperrons en het Upcyclecentrum tot en met 26 september op maandag, vrijdag en zaterdag open van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag open van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer capaciteit beschikbaar

Naast de verlenging van de openingstijden is er gewerkt aan het inzetten van extra medewerkers en vuilniswagens. Hierdoor zijn de wachttijden voor het op afspraak afhalen van grofvuil verkort naar maximaal twee weken en zijn er weer bladkorven geplaatst. Daarnaast zijn er op dit moment geen lange wachttijden meer op de recyclingperrons en het Upcyclecentrum.

Tijdelijke ‘tuinstraat’ bij recyclingperron Almere Buiten blijft open

Sinds maandag 8 juni kunt u bij recyclingperron Almere Buiten terecht met uw tuinafval in de speciale ‘tuinstraat’. Hierdoor hoeft u niet in de algemene wachtrij van het perron hoeft te staan. Bij deze zogenoemde ‘tuinstraat’ kan je je zand, groenafval, B/C hout, steen en puin kwijt.

Geschreven door