Blad- en snoeikorven voorlopig niet geplaatst

De blad- en snoeikorven worden voorlopig niet geplaatst in Almere. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn veel mensen in en rond hun huis en in de tuin aan de slag. Dit levert veel meer afval op dan normaal.

De afdeling Stadreiniging krijgt mede hierdoor 25% meer huishoudelijk afval aangeboden en ongeveer 20% meer grofvuil. Daarnaast krijgen we 2,5 keer zoveel meldingen van afvaldumping. Om dit te verwerken is alle capaciteit van de afdeling nodig. Daarom zijn er op dit moment niet genoeg medewerkers en materieel beschikbaar om de bladkorven te kunnen legen.

Lastige keuze – veiligheid heeft prioriteit

We begrijpen dat veel mensen het heel vervelend vinden dat ze hun tuinafval nu niet in de blad- en snoeikorven kunnen doen. Maar op dit moment zijn de medewerkers en wagens nodig voor het ophalen van grofvuil en dumpingen. Het ophalen van grofvuil en afvaldumpingen krijgt, vanwege de veiligheid en hygiëne.

Bij het grofvuil en de dumpingen kunnen namelijk gevaarlijke dingen staan, zoals scherpe voorwerpen en glas. Ook trekt het ongedierte aan. Daarnaast streeft de gemeente ernaar dat de wachttijd voor het ophalen van het grofvuil, waarvoor een afspraak is gemaakt, niet te hoog oploopt om nog meer dumpingen te verminderen.

Zodra het mogelijk is plaatsen we de blad- en snoeikorven in de wijken. Onze excuses voor het ongemak dat hierdoor ontstaat. Maar ook u kunt helpen bij het schoonhouden van de stad.

Helpt u ook mee onze stad schoon te houden?

Alleen samen houden we Almere schoon. Daarom is in deze bijzonder tijd uw hulp meer dan welkom. Wij werken met man en macht om de stad schoon te houden. Wilt u daarom uw groenafval in uw gft-gedeelte van uw afvalbak verzamelen, wegbrengen naar een recyclingperron of voorlopig in uw tuin bewaren?

Tips wat u kunt doen met uw gft-afval

  • verzamel het blad- en snoeiafval in het gft-gedeelte van uw afvalbak;
  • vraag uw buren of zij plek hebben in hun afvalbak;
  • bewaar uw groenafval voorlopig in een hoekje van uw tuin;
  • of breng het naar het recyclingperron, houd rekening met wachttijden;
  • het recyclingperron in Almere Buiten heeft een aparte ingang voor het wegbrengen van uw blad- en snoeiafval. U hoeft hier dus minder lang te wachten.

Geschreven door