Verlies hockeyers tegen titelkandidaat Bloemendaal

De mannen van de Almeerse Hockey Club hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse verloren. Uit tegen titelkandidaat Bloemendaal verloor de ploeg van trainersduo Bart van der Wolf en Arjan Jolie met 5-2.

vertrokken

De Almeerse club zag afgelopen zomer maar liefst dertien spelers vertrekken. Bloemendaal was voorafgaand aan de wedstrijd dan ook zwaar favoriet. In het eerste kwart kwam de thuisploeg op 1-0 via Floris Wortelboer. Al vroeg in het tweede kwart maakte Thierry Brinkman de 2-0. De Canadees Jamie Wallace deed een paar minuten namens de Almeerders iets terug: 2-1. Tim Swaen zorgde vervolgens voor een 3-1 ruststand.

monsterscore

Bloemendaal leek vervolgens op weg naar een monsterscore toen Arthur van Doren er 4-1 van maakte. Daarna bleven doelpunten van de thuisploeg uit. Dit dankzij goed keeperswerk van Flip Wijsman. Via een snelle tegenstoot maakt Manu Verga zelfs nog 4-2. Uiteindelijk bepaalde Martijn van Grimbergen de eindstand op 5-2.

Geschreven door