Vervanging houten bruggen mega operatie

Almere moet de komende jaren nog honderd houten bruggen vervangen. Binnen enkele maanden moeten al vijf bestaande bruggen plaats maken voor nieuwe.

Houten bruggen keren nergens meer terug. Ook niet in wijken waar die karakteristiek zijn. Zo wordt ook de Breukelenbrug (foto) in een wijk met uitsluitend houten woningen, dit jaar vervangen door een exemplaar van kunststof.

Op korte termijn worden ook de Beitelbrug (Markerkant) en Von Draisbrug in Waterwijk vervangen. Uiterlijk volgend voorjaar verdwijnen de huidige Limburgsebrug in Stedenwijk en de Michauxbrug over de Lange Wetering.

De gemeente gaat het tempo van vervanging verhogen omdat veel houten bruggen zo’n 35 jaar geleden gebouwd werden en dringend aan vervanging toe zijn. Niet meer elke brug wordt apart aanbesteed. Het proces wordt op die manier vier tot zes maanden verkort.

Geschreven door