Bekerstunt van FC Almere tegen tweedeklasser FC Breukelen

FC Almere heeft in Breukelen voor een echte stunt gezorgd, de ploeg van Sandor Augustijn en Tjeerd Hof wist de tweedeklasser uit de beker te wippen. Na een 2-2 gelijkspel moesten er strafschoppen worden genomen en dat deden de Almeerders beter en gaan nu door in de beker.

Goed en scherp

FC Almere had deze wedstrijd goed voorbereid en had het systeem op deze ploeg afgestemd. Dit pakte echter goed uit en begon men goed en scherp aan dit duel. Almere speelde goed vanuit de organisatie en dat zo nam men ook het initiatief tegen de thuisclub.  Toch zou Breukelen in de 25e minuut op voorsprong komen toen een foute pass werd onderschept en daar dankbaar gebruik van maakte :1-0.  FC Almere zette nu een tandje bij en was meer voor het doel van de tegenstander te vinden, een mooie aanval leverde later dan ook verdiende gelijkmaker op, Max Wolters van der Weij rondde beheerst een aanval af :1-1.

Wissels en blessure

In het tweede bedrijf wisselde Augustijn op wat plekken en begon men fanatiek aan de tweede helft. Later moest Shirwan Hessen zich laten vervangen door een blessure en kwam Jesper Haazelager in het veld. Na zo ‘n 15 minuten in de tweede helft kreeg Almere een licht veldoverwicht en kwamen er ook wat mogelijkheden maar dat leverde niets op. FC Breukelen loerde op een fout bij Almere en deze kwam er ook, doelman Vincent Lems was slordig met uitverdedigen en daar maakte de thuisclub gretig gebruik van: 2-1. Almere wisselde Tarik Moumen voor Sylvan Speelman en Fouad Bahlawan kwam voor Scott Barkema.Tien minuten voor tijd dan toch nog de gelijkmaker door Sylvan Speelman uit een goede combinatie met Neil Woudstra :2-2. In de slotfase was het nog spannend, maar de 2-2 bleef staan. Nu moesten penalty’s beslissen wie er door ging in de beker.

Er waren 41 strafschoppen voor nodig wie de winnaar werd en FC Almere zag dat de doelman van FC Breukelen een strafschop mistte en was Almere door en zorgde hiermee uiteraard voor een verrassing.

Trainer Sandor Augustijn had genoten van zijn team en vond de winst uiteindelijk wel verdiend. “ Het was prachtig om te zien dat het team voor elke meter knokte en bij vlagen goed voetbal speelde en daarmee zichzelf beloonde “.