Almeers omscholingstraject ICT sector van start

Op maandag 5 oktober is de eerste groep van 15 Almeerders van start gegaan met het omscholingstraject voor Frontend Developer: het ontwerpen en bouwen van websites. Deze 8 weken durende opleiding is de eerste opleiding van het regionaal bij-, en omscholingscentrum ICT Field Lab. Een aantal van de cursisten is hun baan kwijt geraakt tijdens de corona crisis.

Wethouder Maaike Veeningen is enthousiast over het omscholingstraject: “In onze samenleving doen we steeds meer digitaal. Dat verandert ook onze economie in een razendsnel tempo. Met als gevolg dat in de ICT-Tech steeds meer werknemers nodig zijn. Voor bedrijven in deze sector is het vaak lastig om personeel te vinden. Juist in deze tijd, waarin ook veel banen verdwijnen, vinden we het als gemeente belangrijk te helpen bij het bij- en omscholen van mensen naar de ICT-Tech. Als je aan de slag wilt in deze sector is het van belang dat je benodigde skills in huis hebben. Zeker nu, in tijden van de corona, is een goede opleiding belangrijk en van enorme toegevoegde waarde”.

Vanaf volgend jaar verzorgd het ICT Field Lab verschillende loopbaantrajecten. In het ICT field lab krijgen werkzoekenden bij- en omscholing op ICT gebied met hybride onderwijs en middels korte opleidingen van 6 weken of 3 maanden om ze zo weer een mooi uitgangspunt op de toekomstige arbeidsmarkt te geven. 

Dit traject, dat volledig gefinancierd wordt door de gemeente Almere, wil werkzoekende Almeerders aan een baan te helpen in de nog steeds groeiende en kansrijke ICT-sector. Tijdens dit traject volgen de ICT-ers in wording, lessen in het ontwerpen en bouwen van websites. Daarnaast leren zij werken volgens de scrummethode en hoe ze zich het beste kunnen presenteren aan een werkgever. Potentiële werkgevers presenteren zich met (online) bedrijfspresentaties aan de deelnemers om zo nieuw personeel te werven voor hun organisatie.

Naast dit omscholingstraject is de gemeente onlangs een samenwerking aangegaan met de Stichting TekkieWorden met als doel zowel volwassenen als de Almeerse jeugd te enthousiasmeren voor een opleiding of baan in de informatietechnologie.

Geschreven door