Eerste lichting ICT Field Lab ontvangt diploma

Op vrijdag 27 november ontvingen de eerste 15 deelnemers van het omscholingstraject tot Front-end Developer hun certificaat. De gemeente Almere zorgde voor een feestelijke uitreiking, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, in aanwezigheid van wethouder Maaike Veeningen.

De wethouder liet weten bijzonder trots te zijn op deze 15 Almeerders:  “In 7 weken tijd hebben zij zich laten omscholen tot een nieuw beroep. Dat is een enorme prestatie!”, aldus de wethouder. De gemeente wil Almere positioneren als ICT-Techstad en deze omscholing is daar onderdeel van.

Almere ICT-Techstad

Op maandag 5 oktober ging de eerste groep van start met het omscholingstraject voor Frontend Developer. Zij werden klaargestoomd om aan de slag te gaan in een baan als Junior Developer. Dit traject wordt volledig gefinancierd door de gemeente Almere en heeft als doel Almeerders weer aan het werk te helpen in de nog steeds groeiende en kansrijke ICT-sector. De ICT-ers in wording volgden lessen van IT-opleider Fastlane in het ontwerpen en bouwen van websites. Daarnaast leerden zij werken volgens de scrummethode en hoe ze zich het beste kunnen presenteren aan een werkgever.

Speeddatesessies

De deelnemers konden op de dag van hun diploma-uitreiking via speeddatessessies spreken met geïnteresseerde bedrijven uit Almere, zoals Ultimum, Dare-IT, Pixel This en Epic Website. Deze potentiële werkgevers presenteerden zich aan de deelnemers om zo nieuw personeel te werven voor hun organisatie.

Een leven lang leren

In het kader van “een leven lang leren” wordt in 2021 het ICT Field Lab geopend in Almere Buiten. Inwoners van de provincie Flevoland kunnen hier om- en bijgeschoold worden op het gebied van ICT, en mbo-studenten ICT van het ROC Almere kunnen ZZP-ers helpen met hun ICT-vraagstukken.  Er zijn nog steeds grote tekorten aan geschoold ICT-personeel in Flevoland.

Geschreven door