Omscholingstraject voor ICT Support – Helpdeskmedewerkers van start

In Almere is vandaag, maandag 27 september, het omscholingstraject voor ICT Support – Helpdeskmedewerker gestart. Dit is een traject van 11 weken waarin 15 deelnemers worden omgeschoold en een basis leggen voor een baankans in de ICT. De opleiding wordt verzorgd door het ICT Fieldlab in samenwerking met het UWV, Gemeente Almere, het MBO College Almere en Fast Lane.

De kandidaten die deelnemen hebben weinig tot geen werkervaring in de ICT. In het omscholingstraject gaan de kandidaten aan de slag met de verschillende aspecten van een ICT Support – Helpdeskmedewerker. Ze trainen technische vaardigheden en vaardigheden zoals presenteren, samenwerken, plannen en organiseren. Gedurende de opleiding worden er ook presentaties gegeven door bedrijven uit de regio en voeren de kandidaten oefen(sollicitatie)gesprekken. De deelnemers sluiten het traject af met een eindpresentatie, een certificaatuitreiking en speeddates met bedrijven.

ICT Fieldlab

Het ICT Fieldlab is een regionaal bij-, her-, en omscholingscentrum voor alle opleidingen op ICT gebied in Almere. Het is een nieuwe vorm van scholing die volledig is verweven met de praktijk, samen met het bedrijfsleven is vorm te geven en bestaat uit korte opleidingen van een paar weken tot drie maanden. MBO-ers worden omgeschoold, maar ook bedrijven kunnen bij-, of herscholen. De opleidingen worden georganiseerd op basis van de vraag vanuit het bedrijfsleven en de deelnemers worden zo ook meteen aan potentiële werkgevers en hun vacatures gekoppeld.

Perspectief voor deelnemers:

  • Volop arbeidsmarktperspectief in de ICT, gezien de grote vraag naar ICT personeel nu en in de toekomst.
  • De omscholingstrajecten zijn gebaseerd op concrete vraag uit de regionale (Almere) arbeidsmarkt.
  • Geen lang opleidingstraject, deelnemers worden binnen maximaal 3 maanden opgeleid.
  • Laagdrempelige manier tot omscholing en toeleiding naar baankansen in de ICT.
  • Persoonlijk begeleiding door een coach.

Deelnemers worden tijdens en na afloop van het opleidingstraject in contact gebracht met het aangesloten netwerk van bedrijven.  

Geschreven door