Almere City FC koploper na historische zege

De voetballers van Almere City FC hebben vrijdagavond een historische overwinning geboekt op Jong Ajax. De ploeg van trainer Ole Tobiasen won voor het eerst in de clubgeschiedenis van de Amsterdammers. De Almeerders waren in stadion De Toekomst met maar liefst 4-1 te sterk voor de Ajax-talenten. De Almeerders zijn door deze overwinning nu elf keer achter elkaar ongeslagen, een clubrecord. In ieder geval tot maandag zijn de Almeerders met 24 punten uit tien duels nu koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Voorsprong

City FC begon voortvarend aan het duel. In de 2e minuut leek het alsof verdediger Damon Mirani met een kopbal uit een hoekschop de Almeerders op voorsprong zette. Hij gaf later toe dat het een eigen doelpunt van een Ajax-verdediger (Neraysho Kasanwirjo) was. Een minuut later was het al weer raak. Dit keer tekende Thomas Verheydt met een kopbal uit een voorzet van Faris Hammouti voor de 0-2. Na een mooie steekbal van Oussama Bouyaghlafen kon Elias Sörensen in de 25e minuut de derde Almeerse treffer binnen schieten.

Na de pauze schoot Frederik Helstrup na een schitterende aanval de Almeerders naar een 0-4 voorsprong. Diezelfde Helstrup maakt een minuut later een overtreding op Jaymillio Pinas. Uit de strafschop scoorde Kenneth Taylor namens Jong Ajax de enige treffer van de thuisploeg.

Bron OF.

Geschreven door