Apache-helikopter maakt voorzorgslanding langs Stobbenweg

Een Apache-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft woensdagavond een voorzorgslanding gemaakt in een weiland langs de Stobbenweg in Dronten. Dat is in de buurt van Elburg. Het toestel was bezig met een oefening, zo vermeld Omroep Flevoland

Waarom de helikopter rond 21.00 uur de landing in het weiland maakte, is niet bekendgemaakt. Een technisch team van Defensie heeft het toestel onderzocht en besloten dat het toestel in de nacht van woensdag op donderdag bleef staan.

Het toestel wordt bewaakt door beveiligers met honden. De omgeving van de heli is tijdelijk militair gebied. De Koninklijke Luchtmacht telt 28 Apache gevechtshelikopters die onder andere zijn ingezet tijdens missies in Afghanistan en Irak. Vorig jaar werden alle toestellen aan de grond gehouden vanwege een probleem aan de staartrotor.

Geschreven door