Basic-Fit Ladies geopend in Almere Centrum

Vrouwen die liever alleen met andere vrouwen trainen kunnen sinds kort terecht aan De Corridor in Almere Centrum. Hier is onlangs een Basic-Fit Ladies sportschool geopend. De apparaten, inrichting en service zijn er speciaal gericht op vrouwen die ongestoord en op hun gemak aan hun conditie willen werken.

Alleen vrouwen

De Ladies club verschilt niet veel van de reguliere clubs van Basic-Fit. Er staan apparaten voor de belangrijkste spiergroepen, die zijn uitgevoerd in iets zachtere kleuren dan het oranje van Basic-Fit. De aankleding met veel planten draagt verder bij aan de boetiek-achtige sfeer. Het grootste verschil is dat er alleen vrouwen mogen komen sporten.

Er zijn verschillende redenen waarom sommige vrouwen het prettig vinden geen mannen tegen te komen in de sportschool. “Een veelgehoorde reden is dat vrouwen zich wat ongemakkelijk voelen als ze zich in aanwezigheid van mannen in het zweet staan te werken”, aldus Dustin Ligthart, Marketing Operations Manager van Basic Fit. “Maar ook het community-gevoel wordt door veel vrouwen als een pluspunt ervaren”.

De club aan De Corridor is de zevende Basic-Fit Ladies club in Nederland. De eerste opende in 2009 in Amersfoort. Een club alleen voor vrouwen was toen nog een unicum. Het was echter zo’n groot succes dat Basic-Fit nu een zevende, extra grote vestiging opent in Almere Centrum. Vrouwen die aan hun conditie en lichaam willen werken zijn meer dan welkom in de nieuwe club. Ze worden er bij elk bezoek welkom geheten door een gastvrouw die hen graag de weg wijst. Bovendien kunnen ze al hun vragen stellen aan de, eveneens vrouwelijke, fitness-adviseur. Zij kan adviseren wat de beste training is, hoe de apparaten werken en zorgt voor de nodige motivatie.

Basic-Fit Ladies zit aan De Corridor 7 in Almere Centrum een is met een oppervlakte van ongeveer 1600m2 extra groot. Verhuurder is Unibail-Rodamco-Westfield.

Geschreven door