Jongeren gezocht om mariene leefgebieden te herstellen

De Sea Ranger Service is op zoek naar jonge mensen die hun carrière een kickstart willen geven als echte Sea Ranger. Deze sociale organisatie is begonnen met de werving van jongeren (18-29 jaar), om langs de Nederlandse kusten zeegras aan te planten en mariene habitatten te herstellen. Belangrijk werk, waar nieuwe rekruten niet alleen voor betaald worden, maar ook een vliegende start mee maken in de maritieme sector.

De nieuwe groep Sea Rangers gaat straks aan de slag met het hoognodige herstel van zeegras langs onze kusten, op plekken waar leefgebieden en dieren al tientallen jaren een helpende hand kunnen gebruiken. Daarnaast krijgen de Sea Rangers de kans om de grens over te gaan en internationaal werkervaring op te doen, bij zeegras-herstelprojecten in Zuid-Frankrijk. Sea Rangers worden gedurende hun werk verder getraind en gecoacht om hun inzetbaarheid te vergroten en hen zo verder te helpen in hun carrière.

ZEEGRAS

Zeegras, vaak verward met zeewier, ondersteunt een hoge biodiversiteit van het zeeleven door een leefgebied en broedplaats te bieden aan vele organismen. Zeegras heeft ook de capaciteit om CO2 te absorberen en op te slaan in de structuur en het omringende slib. Sommige soorten zeegras kunnen per hectare meer CO2 opslaan dan regenwouden, wat betekent dat het herstel dat Sea Rangers uitvoeren van vitaal belang is om de effecten van klimaatverandering te beperken.

BOOTCAMP

Kandidaten uit heel Nederland tussen de 18 en 29 jaar worden aangemoedigd om te solliciteren. Ze hoeven geen vooropleiding of ervaring te hebben. Succesvolle kandidaten ondergaan een intensieve training van negen dagen, die zowel hun fysieke als mentale kracht test in een proces dat het Sea Ranger Bootcamp wordt genoemd. De training vindt plaats op een geheime locatie, onder begeleiding van veteranen en andere ervaren professionals. Zodra het Sea Ranger Bootcamp is afgerond, worden de beste kandidaten geselecteerd en aangenomen om de rest van het jaar als betaalde Sea Ranger aan de slag te gaan.

De sollicitatieprocedure is eenvoudig, kandidaten die aan de minimale toelatingscriteria voldoen kunnen het online formulier invullen en de selectiedag bezoeken. Voor wie op zoek is naar meer informatie, organiseert de Sea Ranger Service op 27 januari ook een open dag in Amsterdam waar kandidaten vragen kunnen stellen aan huidige Sea Rangers en het Bootcamp team. Ook kunnen ze hier activiteiten uitproberen die tijdens het Bootcamp wellicht aan bod komen.

Wietse van der Werf, oprichter en CEO van de Sea Ranger Service, licht toe: “Onze missie is altijd geweest om jonge mensen op te leiden en de mariene biodiversiteit te herstellen. En met deze volgende groep Sea Rangers gaan we beide doelen bereiken. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe kandidaten te ontmoeten die onze passie voor het milieu delen en gemotiveerd zijn om de volgende groep Sea Rangers te worden.

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden via de website:

Aanmelden klik hier

OVER DE SEA RANGER SERVICE

De Sea Ranger Service is een sociale onderneming met een tweevoudige focus, op het herstellen en behouden van de biodiversiteit in de oceanen en tegelijkertijd jonge mensen op te leiden tot professionele zeevaarders. Nu er dringend behoefte is aan klimaatactie en behoud van de oceanen, stelt de Sea Ranger Service de volgende generatie in staat om aan deze belangrijke kwestie mee te werken. De toewijding aan onderzoek, het monitoren en herstellen van beschermde zeegebieden (MPA’s) en de ontwikkeling van nieuwe instrumenten om de effectiviteit van methoden voor oceaanbehoud te verbeteren, maakt de Sea Ranger Service één van de meest innovatieve en wendbare internationale initiatieven voor oceaanbehoud. Het is haar missie om tegen 2040 1 miljoen hectare biodiversiteit in de oceanen te herstellen en tegelijkertijd 20.000 jonge mensen op te leiden voor een maritieme carrière.

Geschreven door