Berlijnse nachten | Het nieuwe boek van Gilbert Keyzer uit Almere

Op vrijdag 16 oktober is het nieuwe boek ‘Berlijnse nachten’ van Gilbert Keyzer verschenen. Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Het boek dat je nu in je handen houdt, is een epische roman, die zich afspeelt in het Zuidwest-Afrika en het Duitse keizerrijk, tussen 1904 en 1919. Wilfred, een Duits officier, krijgt in Zuidwest-Afrika een verhouding met Sa, een Afrikaanse. Na de slag bij Waterberg reizen zij naar Duitsland. Al snel begint Sa naar haar geboorteland te verlangen. Ondertussen dreigt oorlog in Europa. In Wenen brengt Adolf Hitler luierend en dromend zijn dagen door. Nadat zijn moeder overlijdt, raakt hij aan lager wal. Tijdens de eerste dagen van de oorlog ontmoeten Wilfred en Adolf elkaar aan het westelijk front. Het verhaal is opgebouwd door, vanuit historische kaders, de belevenissen van de hoofdpersonen te beschrijven. Gilbert Keyzer debuteerde in 2015 met de roman Albert en de doden. Berlijnse nachten is zijn veertiende roman.

Over de auteur

Gilbert Keyzer heeft gewerkt in de zorg en als controller. Hij is columnist geweest en publiceerde romans, novelles, korte verhalen en gedichten. Veel van zijn verhalen zijn autobiografisch van aard. Vooral zijn belevenissen als kind in België en als verpleegkundige zijn in zijn boeken terug te vinden. Veel verhalen zijn absurdistisch en magisch realistisch van karakter. Gilbert Keyzer woont en werkt in Almere.

Boekgegevens

Titel:Berlijnse nachten
Auteur:      Gilbert Keyzer
Verschijningsdatum: 16-10-2020Aantal pagina’s:  376
ISBN: 9789464037005Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: € 23,99UitvoeringPaperback

* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Geschreven door