Bevrijd van zwijgplicht

Bevrijd van zwijgplicht volgt het levensverhaal van Afra, een jonge Marokkaans-Nederlandse vrouw, die over haar traumatische jeugd schrijft in een dagboek.

Voor het eerst opent ze de deuren over haar verleden vol veelvuldig seksueel misbruik binnen haar eigen familie, verwaarlozing, mishandeling en huiselijk geweld. Het praten hierover binnen de Marokkaanse samenleving is taboe, iets wat Afra, omwille van zichzelf, wel moet doorbreken. Deze autobiografie wordt sinds vrijdag 14 oktober uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dit verhaal gaat over Afra, een jonge vrouw die zich ondanks haar fijne leven, niet gelukkig voelt. Sterker nog ze staat op het punt van instorten. Op aanraden van haar arts besluit ze een dagboek te kopen om van zich af te schrijven. En dat doet ze. Voor het eerst opent ze deuren uit haar verleden die ze jarenlang met man en macht heeft geprobeerd gesloten te houden. Ze komt oog in oog te staan met haar pijnlijke jeugd die ervoor heeft gezorgd dat ze in haar volwassen leven moet dealen met chronische PTSS en meerdere depressies.

Over de auteur

Youssra (31) is afgestudeerd als maatschappelijk werker en werkt als freelancer in de zorg. Ze woont samen met haar partner en kinderen, twee zoontjes in de regio Midden Nederland. Wanneer ze voor de eerste keer moeder wordt, beseft ze dat haar pijnlijke verleden haar heeft ingehaald. Ze wordt gediagnosticeerd met PTSS. Bevrijd van zwijgplicht is ontstaan tijdens haar eigen verwerkingsproces van o.a. seksueel misbruik en (emotionele) verwaarlozing binnen haar familie. Met het uitgeven van dit boek hoopt ze andere slachtoffers van misbruik te kunnen bereiken en ze een hart onder de riem te steken. Je bent niet alleen.

Geschreven door