Cameratoezicht in Lancelotstraat na schoten op woning

In de Lancelotstraat in Almere Poort zijn camera’s geplaatst. Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft het cameratoezicht ingesteld nadat een woning in de straat vorig weekend werd beschoten.

Volgens Weerwind is uit het politieonderzoek nog niet duidelijk geworden wie er in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober op de woning heeft geschoten en waarom. In de deur van de woning werden vier kogelgaten gevonden. Er raakte niemand gewond.

Het cameratoezicht is volgens de burgemeester nodig omdat de kans op herhaling van het schietincident reëel is. Beschieting van de woning is niet alleen gevaarlijk voor de bewoners maar ook voor omwonenden en voorbijgangers, aldus Weerwind. Het handhaven van de openbare orde weegt volgens hem in dit geval zwaarder dan het recht op privacy.

Het cameratoezicht is al ingegaan en duurt tot en met 14 januari vermeld omroep Flevoland

Geschreven door