City FC contracteert Deens jeugdinternational Sörensen

Almere City FC heeft aanvaller Elias Sörensen vastgelegd. De 21-jarige spits wordt op huurbasis overgenomen van het Engelse Newcastle United. Hij is Deens jeugdinternational. Sörensen begon in zijn vaderland met voetballen in de jeugd van HB Køge. In mei 2016 debuteerde hij op 16-jarige leeftijd als invaller voor het eerste elftal. Daarmee was hij de jongste debutant ooit van de club.

Na een succesvolle stageperiode, tekende hij in datzelfde jaar een contract bij Newcastle United. De Deens jeugdinternational maakte vervolgens grote indruk in zijn eerste seizoen bij Newcastle United O23 (uitkomend in de Premier League 2): hij wist 20 keer het net te vinden. De spits zat dicht tegen een debuut in de hoofdmacht aan, maar toenmalig trainer Rafael Benitez koos ervoor om Sörensen te verhuren. Zodoende kwam hij achtereenvolgens uit voor Blackpool en Carlisle United.
“Ik heb veel over de club gehoord, onder meer van mijn landgenoot Frederik Helstrup”, vertelt Sörensen op de website van Almere City FC. “Hij vertelde dat er hier een heel mooi project gaande is.

Geschreven door