Eerste puntverlies voor SC Buitenboys bij AH’78.

Zaterdagderdeklasser Buitenboys heeft het eerste puntverlies geleden. De ploeg van Mark Steur moest op bezoek bij AH’78, een tegenstander die altijd in de wedstrijden wel tot scoren komt. Ook dit keer en wisten zij tegen de Almeerders driekeer het net te vinden, Buitenboys deed hetzelfde zodat er een 3-3 eindstand genoteerd kon worden.

Het werd geen makkelijk duel voor Buitenboys dat de eerste twee duels fors had gewonnen. De ploeg van Steur kwam tegen AH’78 met 2-0 achter, eerst was het Edmar Parera die de 1-0 maakte en in minuut 28 werd het ook nog 2-0 door Jerain Heldoorn.  Buitenboys toonde in deze fase weinig strijd en daar had de thuisclub geen moeite mee. Gelukkig maakte Rowdy Moorman voor Buitenboys nog voor de rust de ”aansluiter” uit een hoekschop: 2-1.

In de tweede helft een ander Buitenboys dat goed uit de kleedkamer komt. Binnen tien minuten is de stand 2-3 voor de Almeerders, eerst was het Collins John die scoorde en Rowdy Moorman scoorde niet veel later. Het werd hierna een pittige wedstrijd met felle duels maar het bleef een sportief duel. Er waren in deze fase nog kansen over en weer maar uiteindelijk ging AH’78 hier beter mee om en wist toch nog de gelijkmaker te scoren door Edmar Parera. Buitenboys probeerde nog wel om aan het langste eind te trekken maar slaagde daar niet meer in en was de puntenverdeling een feit.

Buitenboys-trainer Mark Steur was uiteindelijk toch nog wel blij met een punt. ”In de eerste helft lieten we het volledig afweten en ging er veel mis, maar toen we na de rust snel op voorsprong kwamen lagen de drie punten voor het grijpen maar dan toch nog die gelijkmaker en dat viel natuurlijk tegen,misschien wel een goede uitslag voor dit duel”.

Komende wedstrijd krijgt Buitenboys JOS/Watergraafsmeer op bezoek en moet AH’78 op bezoek bij Kadoelen.

Geschreven door