Gemeente hijst regenboogvlag en transgendervlag

Vrij en veilig leven is het recht van iedereen. Daarom heeft de gemeente Almere de regenboogvlag en de transgendervlag gehesen. Om de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit en vrijheid te vieren en om aandacht te vragen voor de verschillen in genderidentiteit en de emancipatie van transgenderpersonen. De vlaggen blijven de hele regenboogmaand hangen.  

Ook door de stad hangen regenboogvlaggen waarmee we samen laten zien dat Almere een trotse Regenbooggemeente is en we iedereen verwelkomen. Wethouder Froukje de Jonge hees samen met LHBTI+ inwoners van Almere de vlaggen op Coming Out dag, 11 oktober. Wethouder Froukje de Jonge: “Het is belangrijk om Coming Out dag te vieren, als gemeente ook, omdat we willen laten zien dat we bondgenoot zijn van de LHBTI+ inwoners.”  

Regenboogmaand
Tussen 11 oktober en begin november gebeurt er van alles voor en door de LHBTI+ gemeenschap. In Almere vieren wij dat liefde gewoon liefde is. Begin november is tweede Winter Pride Almere. Daarnaast wordt er een online diversiteitscafé georganiseerd met als thema LHBTI+ en is er een expositie van het Zero Flags Project in het stadhuis.  

Geschreven door