Aandacht voor Almeerse amateurvoetballers …deze keer: Calvin van Bruggen.

Bij SC Buitenboys spelen aardig wat talentvolle voetballers. De derde klasser speelt in de zaterdag derde klasse West 1 en staat fier aan kop. De corona gooit echter roet in het eten maar iedereen hoopt straks de competitie toch weer voort te kunnen zetten.

Deze keer is de 22 jarige Calvin van Bruggen onze speler die we spraken en zo wat meer van hem te weten kwamen. Als centrumverdediger in het team van trainer Mark Steur draagt hij ruimschoots zijn steentje bij. Steur hierover: “Het is een belangrijke speler voor ons team hij brengt rust en ziet het spelletje goed. Hij zou nog meer een leider moeten zijn met zijn kwaliteiten maar daar werkt hij hard aan dus ben ik zeker tevreden over Calvin”.

Uitstapje

Calvin begon te voetballen in de F- junioren en later in de A-junioren van Buitenboys. “Toen volgde een uitstapje van twee jaar bij de amateurs van PSV. Vanwege mijn studie Rechten ben ik toen verhuisd naar Eindhoven. Dat waren twee hele leuke jaren, waarin ik veel heb geleerd van mijn teamgenoten.

Na die twee jaar verhuisde ik weer terug naar Almere. Al snel nam ik contact op met Buitenboys en keerde ik terug bij mijn oude club, waar veel vrienden en oud-teamgenoten speelden en nog steeds spelen. In mijn eerste seizoen raakte ik helaas geblesseerd aan mijn knie en volgde een operatie. Na mijn revalidatie heb ik het tweede seizoen alles kunnen spelen tot aan de coronastop.

Het mooiste in dat seizoen was het winnen van de tweede periode, nadat we de eerste 6 wedstrijden 1 punt hadden behaald.

Hoogtepunt

Dit seizoen is dat hoogtepunt dat ik voor het eerst samen heb mogen spelen met mijn jongere broertje Justin. Leuke ervaring en van mij mag dat zo blijven zodat we samen nog mooie jaren hebben op voetbalgebied.

Buitenboys staat momenteel fier aan kop in de zaterdag derde klasse B en als de competitie weer herstart gaat worden hoopt Calvin met zijn team de goede reeks voort te zetten en wie weet misschien te promoveren naar de tweede klasse.

Geschreven door