Hoogtepunten van zomaar een speler…zoals Nick Stots. (1).

In deze voetballoze voetbaltijd door het coronavirus  willen we wat spelers voorbij laten komen die hun sporen wel verdiend hebben in voetballerij. Almeerder Nick Stots is daar een van en valt er best wel wat te zeggen over deze speler die menig verdediger zijn hakken liet zien en zijn instinct voor een doelpunt bij velen wel opviel.

De stevig gebouwde spitsspelers slijt zijn voetbaljaren momenteel bij FC Almere. Hij speelde lange tijd op hoog niveau en scoorde menige goal. In totaal scoorde hij ruim75 goals in competitieverband,een prachtig aantal waar veel spelers best wel jaloers op kunnen zijn.

Belangrijke goals

In de wedstrijd tegen De Meern op 21 April 2018 schoot hij tweemaal raak voor FC Almere nadat men met de rust tegen een 2-0 achterstand aan keek. En zo waren er nog meer duels waar Stots zijn stempel op drukte door zelf te scoren of zijn medespelers in staat te stellen om tot scoren te komen. Uiteraard waren er ook duels dat hij niet goed in de wedstrijd zat en het scoren hem wat moeilijker afging maar deze periode liet hij dan weer snel achter zich en de daarop volgende wedstrijd zag je weer snel dat de spits het scoren niet verleerd was.

Momenteel speelt Nick Stots op een wat lager niveau in het reserve team van FC Almere. Ook hier scoort hij menig goaltje en heeft hij nog steeds veel plezier in het spelletje. Stoppen is er nog niet bij en wil hij graag zijn honderdste competitiegoal nog maken. Dat gunnen we Nick natuurlijk ook en wensen hem daar alle succes mee.

Zo begon het

 Nick Stots woont in Almere en heeft een groot deel van zijn voetbal opleiding gespeeld bij FC Utrecht. Hij speelde op zijn 20e o.a. met Niels Nijveld in de A-junioren van FC Utrecht. In het seizoen 2003/04 werd hij topscoorder in de Eredivisie bij de B-junioren. Na zijn Utrecht tijd vertrok hij naar HFC Haarlem. Als jonge speler in een selectie van 28 man kwam hij niet aan spelen toe. Daarom koos hij voor een maatschappelijke carriere als intercedent bij een uitzendbureau. Dit viel niet meer te combineren met 6x per week trainen bij een profclub, daarom was de keuze om lager te gaan voetballen een logische keuze. Menig amateurclub heeft daar dan ook profijt van gehad.

Dit was de aftrap van de eerste aflevering van deze serie over almeerse amateurvoetballers..

Geschreven door