Lead Healthcare opent betrouwbare CovidSneltest Straat in Almere; uitslag binnen een kwartier

Na de succesvolle start van de COVID Sneltest Straat in Baarn en Naarden opent zorgbedrijf Lead Healthcare deze week in Almere haar derde COVID Sneltest Straat. Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerde sneltest van Abbott. De uitslag is er al binnen een kwartier en je moet vooraf reserveren. 

Volgende week worden locaties in regio Eindhoven, Arnhem, Rotterdam en Amsterdam geopend. De komende weken wordt er hard gewerkt om zo snel mogelijk nog meer COVID Sneltest Straten te openen zodat begin november landelijke dekking wordt gerealiseerd.

Binnen 15 minuten resultaat
Het is voor iedereen eenvoudig. Online reserveren via de website www.covidsnelteststraat.nl,je kiest een locatie, datum en tijdslot. Het mooie is dat de testresultaten altijd binnen 15 minuten na afname worden gedeeld met de geteste persoon. Dit scheelt enorm veel onnodige stress.

De snelteststraat voor Almere is gevestigd op de Keersluisweg 7, Almere Buiten de kosten bedragen € 99.00 per persoon

Onzekerheid voorkomen
De reguliere teststraten worden op dit moment overspoeld en het is vaak lang wachten op de uitslag. Dit brengt bij mensen met klachten en hun naasten stress en onzekerheid. Hele huishoudens moeten vaak onnodig in quarantaine, met alle gevolgen van dien.

Goedgekeurde antigeen sneltest en getrainde zorgprofessionals 
Er wordt gebruik gemaakt van de door het OMT geadviseerde sneltest van het merk Abbott. De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde verpleegkundige en het testresultaat is al binnen 15 minuten beschikbaar.

Meldplicht aan de GGD
Positieve testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve na het Bron en Contact Onderzoek.

Snel zekerheid voor bedrijven
Ook bedrijven hebben te kampen met de gevolgen van overspoelde teststraten en het lange wachten op een testuitslag. Werknemers kunnen zich laten testen in de COVID Sneltest Straat of een getrainde zorgprofessional van COVID Sneltest Service test op een locatie van het bedrijf. Lead Healthcare kan ook semi-permanente snelteststraten organiseren op de werklocatie van haar klanten. Deze dienstverlening staat beschreven op: www.covidsneltest-service.nl. Bedrijven krijgen snel zekerheid voor hun werknemers en het bedrijfsproces. 
Met de COVID Sneltest Straat en de COVID Sneltest Service biedt Lead Healthcare zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om snel getest te kunnen worden. 

Jan Kluytmans, hoogleraar en hoofd medische microbiologie in het Amphia Ziekenhuis noemt – in een interview met de NOS – de resultaten van de proeven met de sneltesten zeer overtuigend. “Ik had niet durven hopen dat het zo goed zou werken.”

Deze testservice is overal in Nederland beschikbaar. Lees meer over deze dienstverlening op www.covidsneltestservice.nl

Geschreven door