Leerlingen en wethouders vieren lancering Flevolandse voedsellessen

Veel Flevolandse kinderen en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. IVN FlevolandStad & NatuurJong Leren Eten FlevolandAeres Hogeschool Almere en GGD Flevoland willen daar in samenwerking met gemeenten en provincie Flevoland verandering in brengen door voedseleducatie voor alle basisschoolleerlingen in de provincie beschikbaar te maken.

In de week van 5 tot 9 oktober lanceerden zij daarom een aanbod van zes unieke voedsellessen voor groep 1 t/m 8: van paddenstoelen kweken tot een bezoek aan de fruitteler. In elke deelnemende gemeente werd vorige week de lancering gevierd: feestelijk, maar in klein comité in verband met de nieuwe coronamaatregelen. 

Almere

Basisschool de Windwijzer en Blink BSO hebben een aantal schooltuintjes op hun terrein, zodat kinderen al jong leren om groenten en fruit te verbouwen. Deze schooltuintjes waren natuurlijk de perfecte locatie voor de lancering van het voedseleducatie-aanbod! Wethouder Roelie Bosch plantte samen met leerlingen drie fruitbomen aan. Ook sprak wethouder Bosch met Debbie Peterse, manager van Blink BSO, en Samantha Bouwhuis, directeur van de Windwijzer, over het belang van voedseleducatie. Wethouder Bosch: ‘Ik hoop dat dit het startschot is voor een leven lang gezond leren en leven voor de leerlingen.’  

Almere

ijdens de lanceringsweek haalden IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres Hogeschool Almere en GGD Flevoland de dromen op van gedeputeerde Cora Smelik, wethouders, schooldirecteuren en leerlingen over voedseleducatie en legden dit vast in een video. Na de herfstvakantie wordt de video gedeeld!

DD

Geschreven door