Middle Distance keert terug op 2021-programma Challenge Almere-Amsterdam

De Middle Distance keert in 2021 terug op de kalender van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. Feitelijk is de altijd populaire afstand eigenlijk niet weggeweest, maar voor 2020 stond ‘de halve’ niet op het programma vanwege de komst van het 2020 Almere-Amsterdam Multisport World Championships.

Nu het complete WK vanwege het coronavirus met een jaar werd verschoven naar 3 tot en met 12 september 2021, ziet de organisatie extra ruimte om toch een halve in het programma te implementeren. Deze Middle Distance zal plaatsvinden op vrijdag 10 september 2021

,,Vanzelfsprekend zijn we daar enorm blij mee”, toont Race Director Richard Belderok zich enthousiast.,, Al jaren is de Middle Distance een hele populaire afstand en toen we eerder dit jaar lieten weten dat er eenmalig geen halve triathlon zou zijn, bleek de vraag alleen maar groter te worden. Omdat we nu een jaar langer hebben om ons voor te bereiden op het 2021 World Triathlon Multisport Championships Almere-Amsterdam, hebben we ook een jaar langer om ons voor te bereiden op een extra Middle Distance op het programma. Vandaar ook dat World Triathlon – de internationale triathlonfederatie – heel positief is over deze verrijking van ons programma.”

Die Middle Distance zal plaatsvinden op vrijdag 10 september 2021. Organisatorisch heeft dat wel de nodige gevolgen, want daarom kiest de organisatie er wel voor om het WK Long Distance, het WK Aquabike en de Open Serie Long Distance, die op zaterdag 11 september 2021 zouden plaatsvinden, met een dag te verplaatsen naar zondag 12 september 2021. ,,Vrijdag 10 september staat dan volledig in het teken van de Middle Distance, terwijl we zaterdag 11 september de tijd hebben om atleten voor de klassieke afstand goed voor te bereiden tijdens de atletenbriefings en het inchecken van hun fietsen. Zondag 12 september gaat het dan weer los met onder andere de hoogmis van ons event: het WK over de klassieke afstand.”

Belderok laat weten dat de inschrijving voor de Middle Distance per direct is geopend en via de organisatie verloopt. Er is plek voor 1000 Age Groupers. De race is niet bedoeld voor professionele atleten.

Programma 2021 World Triathlon Multisport Championships Almere-Amsterdam
Verder verandert er weinig aan het programma van de 2021 World Triathlon Multisport Championships Almere-Amsterdam. Zo vindt de openingsceremonie nog steeds plaats op 3 september en ook het WK Sprint Duathlon (4 september 2021), WK Standard Duathlon (5 september 2021), WK Cross Triathlon (7 september 2021) en WK Aquathlon (9 september 2021) blijven ongewijzigd. Alleen het WK Long Distance, de Open Serie Long Distance en het WK Aquabike worden een dag doorgeschoven en vinden dus plaats op 12 september 2021. Op 10 september 2021 is dus de Open Serie Middle Distance en ook de Senior & No-Limit Challenge, terwijl de Junior Challenge en de Family & Business Relay op donderdag 9 september plaatsvinden.

Geschreven door