Rijdende lachgasgebruiker (alweer) van de weg gehaald

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een Almeerse automobilist van de weg gehaald. De 24-jarige man werd in Amsterdam betrapt toen hij tijdens het rijden lachgas inhaleerde. Dat was de tweede keer binnen een jaar dat de man daarvoor aan de kant gezet werd.

De man viel bij de agenten op door zijn rijgedrag toen hij door de IJ-tunnel reed. De Almeerder ging regelmatig over de wegbelijning heen en corrigeerde dat met harde rukken aan het stuur. Ook remde hij op hele onlogische momenten, volgens de politie.

Toen de agenten naast de auto gingen rijden, zagen ze dat hij uit een ballon inhaleerde. Nadat de auto aan de kant gezet werd, kon de politie de vermoedens bevestigen: de man had lachgas ingeademd. Het gebruik van lachgas in het verkeer is strafbaar, omdat het negatieve effecten heeft op de rijvaardigheid.

De man heeft een proces-verbaal gekregen voor rijden onder invloed en het niet juist vervoeren van lachgas. Zijn rijbewijs is ook meteen ingevorderd. Dat wordt naar het CBR gestuurd. Die organisatie mag bepalen of en hoe de bestuurder zijn rijbewijs terug kan krijgen zo vermeld Omroep Flevoland op haar site

Foto ter ilustratie

Geschreven door